Athena ter adoptie

Hoi allemaal, ik ben Athena, een knappe harlekijn dame van 4 jaar. Ik ben vernoemd naar de godin van de Wijsheid. Of ik de wijsheid daadwerkelijk in pacht heb? Dat kan je het beste beoordelen nadat wij elkaar hebben ontmoet..

Momenteel verblijf ik in het noordelijkste puntje van Nederland, nog wel op de vaste wal en tegenover Ameland. Als ik op de zeedijk sta, kan ik Ameland zelfs zien liggen! Ja, ik hou van de Waddenzee, de ruimte om mij heen… ik hou ervan om eindeloos naar de horizon te staren en de meeuwen te zien deinen op de golven van de zee.

 

Wegens een grote verandering op komst (mijn baasjes moeten voor werk gaan verhuizen) ben ik op zoek naar een nieuwe forever home. Nee, het is niet zo dat er geen plek is voor mij, maar zij gaan dichter in de bewoonde wereld wonen en ik kan helaas heel slecht met veranderingen omgaan. Ik ben de drukte van een centrum niet gewend en ik vind het ook heel moeilijk om er gewend aan te geraken. Misschien heb ik voor een Dog wel een lichte vorm van autisme, want mijn baasjes hebben met mij geoefend om te wennen aan een dichter bevolkte omgeving. Echter, na een bezoek aan het centrum, wil ik liefste terug thuis in een hoekje kruipen met de stilte om mij heen, om de hoeveelheid prikkels in mijn eigen tempo te kunnen verwerken.

 

Voor de rest is er niets mis met mij. Ik ken de basis commando’s en wandel graag en veel. Ik loop netjes mee aan de leiband. Maar, als er andere hondjes passeren durf ik nog wel eens te trekken om in ieder geval te laten weten dat ze niet te dicht bij mij in de buurt mogen komen. Loslopen doe ik ook graag. Ik kan alleen nog niet zeggen hoe ik mij zal gedragen tegenover andere honden in andere  losloopgebieden in de rest van Nederland of Belgie, want hier heb ik als een echte godin het hele rijk voor mij alleen.  

Ik ben gewend om auto te rijden en kan best een paar uurtjes alleen zijn. Ik sloop dan niet, want mijn vrouwtje laat dan de radio aan voor de gezelligheid.

Ik heb geen baknijd, ik durf alleen een beetje te grommen als een andere hond bij mijn bak komt. Maar hey, da’s niet zo vreemd he.

 

Met grote kinderen kan ik best goed mee samen. Als ze op de bank zitten om te gamen (liever wel met hun koptelefoon op) vind ik het heerlijk om tegen ze aan te liggen. Kleine kindjes zijn voor mij te druk en daar word ik toch wel onzeker en een beetje nerveus van.

Katten ben ik niet gewend, die jaag ik liever op, als dat ik mijn bank of kussen met ze moet delen. Ja, ik kan wel zeggen dat rust en regelmaat het belangrijkste voor mij zijn bij het vinden voor mijn nieuwe forever home.

 

Ben je na het lezen van mijn verhaal nieuwsgierig geworden naar mij en zou je met mij op date willen? Stuur dan een mailtje naar dogangelsrescue@outlook.com. Ik word met contract geplaatst.


«   »