Vrijwilliger Buitendienst

 

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor België en Nederland.

Wil jij ons team komen versterken? Lees dan snel verder en mail ons!

 

Wat verwachten wij o.a. van u?

  • Voorcontroles bij mogelijke adoptanten:
    • Als vrijwilliger buitendienst heeft u de taak om te bekijken of de thuissituatie van de adoptant geschikt is voor de dog waarvoor hij interesse heeft.
  • Nacontroles als de dog geplaatst is:
    • Na de adoptie blijft u het aanspreekpunt voor de adoptant. Na een half jaar gaat u opnieuw op huisbezoek om te kijken hoe het met de dog gaat, en van dit bezoek maakt u een verslag.
  • Huisbezoeken bij mogelijk nieuwe gastgezinnen die zich hebben aangemeld:
    • Bij de gastgezinnen gaat u kijken of de thuissituatie geschikt is voor opvang. Dit betekent zeer goed opletten en kritische vragen stellen, maar ook informatie geven. Hier maakt u ook een verslag van.
  • Doggen ophalen en wegbrengen.

 

Als vrijwilliger buitendienst kan je, indien nodig, steeds terugvallen op ons vast team. Je staat er dus nooit alleen voor. Kennis hebben van de Duitse dog is een pré!

Als je interesse hebt om vrijwilliger bij ons te worden of voor meer info kan je ons steeds mailen: dogangelsrescue@outlook.com, of maak gebruik van de mail button onderaan de pagina. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op!

 

Gastgezinnen

 

Wegens de niet afnemende toevloed aan te herplaatsen dogjes zijn wij dringend op zoek naar enthousiaste gastgezinnen in Nederland en België. Mensen die hun huis én hart openstellen voor de Duitse doggen!

 

We hebben vooral een nijpend tekort aan gastgezinnen zonder andere huisdieren.  Regelmatig hebben we er nog niet voldoende zicht op of een dogje met andere honden/katten/overige dieren kan, waardoor we ze best even in een gastgezin plaatsen waar ze tot rust kunnen komen, en waar dit rustig bekeken en uitgetest kan worden.

 

Uiteraard zijn we ook enorm blij met gastgezinnen die wél andere huisdieren hebben, want ook die kunnen hét verschil maken voor een dogje.

 

Mocht u dus tijd/ruimte/ervaring én een groot hart hebben voor dit prachtige ras, dan zou u een enorme aanwinst zijn! Gastgezinnen zijn van onschatbare waarde voor het dogje dat dankzij hen de kans op een nieuw leven krijgt.

 

Voor meer info mag u ons gerust mailen: Dogangelsrescue@outlook.com, of maak gebruik van onderstaande mail button.