Gastgezin worden

Wegens de niet afnemende toevloed aan te herplaatsen dogjes zijn wij dringend op zoek naar enthousiaste gastgezinnen in Nederland en België. Mensen die hun huis én hart openstellen voor de Duitse doggen!

We hebben vooral een nijpend tekort aan gastgezinnen zonder andere huisdieren.  Regelmatig hebben we er nog niet voldoende zicht op of een dogje met andere honden/katten/overige dieren kan, waardoor we ze best even in een gastgezin plaatsen waar ze tot rust kunnen komen, en waar dit rustig bekeken en uitgetest kan worden.

Uiteraard zijn we ook enorm blij met gastgezinnen die wél andere huisdieren hebben, want ook die kunnen hét verschil maken voor een dogje.

Mocht u dus tijd/ruimte/ervaring én een groot hart hebben voor dit prachtige ras, dan zou u een enorme aanwinst zijn! Gastgezinnen zijn van onschatbare waarde voor het dogje dat dankzij hen de kans op een nieuw leven krijgt.

 

Voor meer info mag u altijd mailen naar dogangelsrescue@outlook.com, of bel met een van onze contactpersonen!

Zij gingen je voor....

Gastgezin voor Muis

Ik weet het nog heel goed; de avond ervoor had ik wat gedronken bij Laura en Kimberly thuis. Hun hadden hun tweede DAR Dog Igor net een paar weken in huis en ik mocht eindelijk op visite komen. Ik had al een paar keer uitgesproken dat ik enorm onder de indruk was van al het werk dat zij voor DAR deden, en dat als ik ooit kon helpen ze me altijd mochten vragen. "Zou je ook bereid zijn een Duitse Dog op te vangen?" vroegen ze mij die avond. Maar natuurlijk.. Zolang het goed klikte met mijn eigen Australian Shepherds, en het geen intacte reu was, want één van mijn teven is niet geholpen; Sure!De volgende ochtend ging de telefoon, het was Laura. Een hele lieve doggen dame zocht tijdelijke opvang, of ik serieus was over mijn aanbod.. Oef, das snel.Eerlijk, zodra ik Muis zag was ik verkocht. Ze kon absoluut niet blijven, want ik heb m'n handen soms al vol genoeg aan mijn eigen twee dames, maar wat een heerlijk ding! Zoals afgesproken werd er eerst een date gepland, maar geen van de honden liet vervelend gedrag of zorgelijke signalen zien, en niet veel later stonden Laura en Kimberly met haar aan de deur. Opeens had ik een huis vol met hond. Uiteindelijk heb ik ruim twee weken van het mupke mogen genieten. Het was reuze gezellig, we hebben ontzettend van haar aanwezigheid genoten. Ik besef ook dat we geluk hadden, de meeste herplaatsers hebben een rugzak, maar die van Muis viel reuze mee. Ze luisterde goed en was erg sociaal. Het afscheid viel me zwaarder dan gedacht. "Ze is er maar even, en ik weet dat het tijdelijk is, zal vast meevallen", zei ik elke keer als men ernaar vroeg, of me ervoor waarschuwde. Maar meevallen deed het niet. Ik hield me vast aan de gedachte dat ze naar haar Gouden mandje ging, en daar doe je het uiteindelijk voor. Het is een van de meest dankbare dingen die ik ooit gedaan heb, en elke keer als ik foto's van Muis bij haar nieuwe familie zie loopt m'n hart over van liefde. Ik zou het zo nog een keer doen, en nog een keer, en nog een keer.  - Romy

Lees meer »

Voor 3 euro per dag kunnen wij een dog bij ons in opvang eten geven.

Vaak komen hier nog andere kosten bij zoals bv. dierenartskosten en spoedoperaties van opvangdoggen, spulletjes voor de eerste behoefte van de dog bij spoedplaatsing enz. De doggen hebben uw steun heel hard nodig!!!

Door onze organisatie te steunen d.m.v. donaties of door lid te worden, kunnen wij de doggen blijven opvangen.